Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

RIVER SUMMER CUP 2017 ΑΝΑΡΠΑΣΤΕΣ ΟΙ 32 ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΑΣ

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η περίοδος εγγραφών των ομάδων στο φημισμένο πια, μετά από 11 χρόνια RIVER CUP που διεξάγεται πάντα Ιούνιο, συγκεντρώνοντας πάντα πολλά βλέμματα ποδοσφαιρόφιλων και μη.
Το τουρνουά ξεκίνησε ως μίνι τουρνουά 5Χ5 έλκοντας ομάδες και από το εξωτερικό, πέρα από την ελίτ των ελληνικών ομάδων mini football. Τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην έρχονται πια ξένες ομάδες , κρατάει όμως το χρώμα του αφού πολλές δικές μας ομάδες δανείζονται ξένες ονομασίες. Ειδικότερα τα τρία τελευταία έτη το επίπεδο των ομάδων είναι πολύ υψηλό και ο αριθμός συμμετοχών κάθε χρόνο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο!
Χαρακτηριστικά που  κάνουν το τουρνουά μας τόσο ελκυστικό, αποτελούν η άψογη οργάνωση σε πρότυπα μουντιάλ (όμιλοι και νοκ άουτ παιχνίδια) ,η ύπαρξη γραμματείας και βέβαια ιατρικής κάλυψης, η διαφύλαξη του παιχνιδιού σε αθλητικά πλαίσια (μετράνε οι κίτρινες κάρτες) ,η επιλογή σωστών διαιτητών και φυσικά τα μεγάλα έπαθλα.
Φέτος 10 μέρες πριν την έναρξή του, έχουν συμπληρωθεί οι 32 θέσεις των ομίλων αναγκάζοντας την επιτροπή διεξαγωγής να εισάγει λίστα αναμονής! Αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς το ενδιαφέρον θα αυξηθούν οι ομάδες σε κάθε όμιλο σε πέντε ώστε να φτάσουμε στις 40 συμμετοχές.  Ομάδες από όλη την Αττική ,την Εύβοια και την Πελοπόννησο έχουν ήδη πάρει θέση  εκκίνησης .Διεθνές χρώμα θα δώσουν και φέτος τα μαύρα διαμάντια της Σενεγάλης με παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλές κατηγορίες
Η κλήρωση των ομίλων είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 22'00 το βράδυ. Ομάδες με ιστορικό πρωταθλημάτων σε διάφορες οργανώσεις θα τεθούν επικεφαλής ομίλων ενώ ομάδες εφήβων θα πάρουν κλειδάριθμο ώστε να αντιμετωπίσουν συνομήλικες τους μέσα στον όμιλό τους.(όλοι οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από τους γονείς τους ότι τους επιτρέπουν αν λάβουν μέρος στο τουρνουά μας)
Τονίζεται ότι οι ομάδες που έχουν κάνει προεγγραφή αλλά δεν έχουν ακόμη πληρώσει την προκαταβολή θα πρέπει να τακτοποιήσουν την οφειλή τους αλλιώς θα δώσουν την θέση τους σε άλλη ομάδα από την λίστα αναμονής.
Επίσης όλες οι ομάδες θα πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο για τον πρώτο τους αγώνα 40 ' πριν την έναρξή του, ώστε να πληρώσουν και το υπόλοιπο της συμμετοχής τους (60€) καθώς και να συμπληρώσουν την λίστα συμμετοχής μέχρι 14 παίκτες.
Στο τουρνουά θα υπάρχουν φρεσκο-ψημένα σουβλάκια καθώς και όλα τα είδη καφέ και σνακ σε χαμηλές τιμές (απαγορεύεται η είσοδος με προϊόντα έξω από το γήπεδο)
Οι αγώνες των ομίλων θα διεξαχθούν το Σάββατο πρωί (10'00-14'00) και βράδυ (16'00-24'00) καθώς και την Κυριακή πρωί  (10'00-14'00).
Οι νοκ-άουτ αγώνες θα διεξαχθούν Κυριακή βράδυ (17'00-22'00)
Αιτήματα για ώρες και μέρες γίνονται δεκτά μόνο πριν την κλήρωση.
Κάθε ομάδα θα αγωνίζεται με 5+1 τερματοφύλακα σε αγώνες δυο ημιχρόνων των 15'


Επειδή οι κανονισμοί που ισχύουν σε κάθε γήπεδο ποικίλλουν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτούς που θα ισχύσουν στις διοργανώσεις μας ώστε να υπάρχει κοινή αποδοχή εκ μέρους σας.

  • Τα πλάγια άουτ εκτελούνται με τα πόδια (6χ6)  και είναι έμμεσα χτυπήματα ,όπως οι επαναφορές των τερματοφυλάκων (με τα χέρια ). Τα κόρνερ είναι άμεσα χτυπήματα και μετράνε απευθείας γκολ
  • Σε χτύπημα στην οροφή η μπάλα βγαίνει πλάγιο άουτ στο σημείο που βγήκε .
  • Υπάρχει όριο 4’’΄ να εκτελεστεί κάποιο έμμεσο ή άμεσο ,μετά το οποίο σφυρίζετε αλλαγή.
Στα πλάγια η μπάλα πρέπει να είναι σταθερή και πάνω στην γραμμή αλλιώς έχουμε αλλαγή
  • Τα τάκλιν απαγορεύονται  γενικώς, εκτός του τερματοφύλακα εντός περιοχής του και της ολίσθησης για την μπάλα που δεν διεκδικείται άμεσα από αντίπαλο παίκτη .
  • Τα πέναλτι εκτελούνται με τον τερματοφύλακα να έχει δικαίωμα ενός βήματος από την γραμμή του τέρματος
  • Επίσης 3  πέναλτι εκτελούνται για την ανάδειξη νικητή σε ισοπαλία αγώνων νοκ-άουτ (και μετά ανά ένα) χωρίς παράταση όπου αποβαλλόμενος παίκτης δεν έχει δικαίωμα πέναλτι. Όλοι οι παίκτες πρέπει να εκτελέσουν από ένα πέναλτι πριν πάνε σε δεύτερη εκτέλεση συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα

  • Το οφσάιντ δεν ισχύει. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται με υπόδειξη διαιτητή όταν έχει η ομάδα κατοχή μπάλας και υπάρχει άμεση ή έμμεση επαναφορά μπάλας.
  • Ταιμ άουτ δεν υπάρχει
  • Βωμολοχίες και σκληρά μαρκαρίσματα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα, βιαιοπραγίες και αντιαθλητικές συμπεριφορές με κόκκινη κάρτα κατά την οποία ο παίκτης αποχωρεί οριστικά εκτός γηπέδου και η ομάδα του αγωνίζεται για 5΄με παίκτη μείον .
  • Μετράνε οι κίτρινες κάρτες σωρευτικά με τιμωρία ενός αγώνα στις 3/6/9 κλπ . Επίσης   για  ένα αγώνα η κόκκινη κάρτα.
  • Οι αγώνες διεξάγονται  με διάρκεια  15’  (μικτά) για κάθε ημίχρονο. Αναμονή για την έναρξη του αγώνα τα 10 λεπτά μετά τα οποία το παιχνίδι κατακυρώνεται  με 0-6 στην ομάδα που βρίσκεται στο γήπεδο, ενώ από την ομάδα που δεν κατεβαίνει της αφαιρούνται και 3 βαθμοί!
  • Το φύλλο αγώνα πιστοποιεί τους παίκτες. Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή σημαίνει φωτογράφιση του παίκτη από την οργανώτρια αρχή μέχρι την ταυτοποίηση του με το δελτίο ταυτότητας (πλαστοπροσωπία= 0-6 και -6 βαθμοί). Κάθε ομάδα πριν τον  πρώτο  αγώνα παραδίδει λίστα παικτών στην οργανώτρια.
  • Σε ισοβαθμίες μετράνε τα μεταξύ τους αποτελέσματα (διαφορά γκολ), η γενική διαφορά γκολ , η επίθεση και το τελευταίο αποτέλεσμα στο οικείο πρωτάθλημα τους
  • Οι διαιτητές ορίζονται από την οργανώτρια αρχή και σε κρίσιμα παιχνίδια πχ τελικοί μπορεί να έχουν βοηθούς.
  • Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα τιμωρίας παικτών ή ομάδων σε περιπτώσεις βίας ή κακής συμπεριφοράς μέσα ή έξω από το γήπεδο με ποινές αποκλεισμού αγωνιστικών ,αφαίρεση βαθμών ή και οριστικής αποβολής από το κύπελλο .






Δεν υπάρχουν σχόλια: