ΚΑΝΟΝΕΣ-ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ • Τα πλάγια άουτ εκτελούνται με τα πόδια (6χ6) ή χέρια (8χ8)  και είναι έμμεσα χτυπήματα ,όπως οι επαναφορές των τερματοφυλάκων (με τα χέρια  στο 6χ6 , μόνο πόδια-στημένη στο 8χ8 ). Τα κόρνερ είναι άμεσα χτυπήματα και μετράνε απευθείας γκολ
 • Σε χτύπημα στο δίχτυ το παιχνίδι συνεχίζεται. Αν  δεχτεί  την μπάλα μετά το δίχτυ,  παίκτης και βάλει γκολ χωρίς να δώσει πάσα σε συμπαίκτη του, το γκολ  ακυρώνεται και δίνεται έμμεσο.   Αν χτυπήσει στο δίχτυ , βρει σε αντίπαλο παίκτη ή τερματοφύλακα και πάρει την κατοχή ,το γκολ μετράει
 • Υπάρχει όριο 4’’΄ να εκτελεστεί κάποιο έμμεσο ή άμεσο ,μετά το οποίο σφυρίζετε αλλαγή.
 • Στα πλάγια η μπάλα πρέπει να είναι σταθερή και πάνω στην γραμμή αλλιώς έχουμε αλλαγή. Ο αντίπαλος πρέπει να είναι 4 μέτρα από το πλάγιο. Στην επαναφορά από τον τερματοφύλακα ο αντίπαλος πρέπει πάλι να βρίσκεται 4 μέτρα μακριά
 • Τα τάκλιν απαγορεύονται  γενικώς, εκτός του τερματοφύλακα εντός περιοχής του και της ολίσθησης για την μπάλα που δεν διεκδικείται άμεσα από αντίπαλο παίκτη .
 • Τα πέναλτι εκτελούνται με τον τερματοφύλακα να έχει δικαίωμα ενός βήματος από την γραμμή του τέρματος. Επίσης 3  πέναλτι εκτελούνται για την ανάδειξη νικητή σε ισοπαλία αγώνων νοκ-άουτ (και μετά ανά ένα) μετά από 5' παράταση, όπου αποβαλλόμενος παίκτης δεν έχει δικαίωμα πέναλτι. Όλοι οι παίκτες πρέπει να εκτελέσουν από ένα πέναλτι πριν πάνε σε δεύτερη εκτέλεση συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα
 • Το οφσάιντ όπως στο κλασσικό ποδόσφαιρο δεν ισχύει. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται με υπόδειξη διαιτητή στον χώρο της μεσαίας γραμμής .
 • Βωμολοχίες και σκληρά μαρκαρίσματα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα, βιαιοπραγίες και αντιαθλητικές συμπεριφορές με κόκκινη κάρτα κατά την οποία ο παίκτης αποχωρεί οριστικά εκτός γηπέδου και η ομάδα του αγωνίζεται για 5΄με παίκτη μείον .(μπαίνει νωρίτερα άλλος παίκτης αν δεχτεί γκολ η ομάδα που μειονεκτεί) 
 • Οι κίτρινες κάρτες μετράνε σωρευτικά με τιμωρία μιας αγωνιστικής στις 3 και στην συνέχεια στις 5,7,8,9 κλπ Στους αγώνες νοκ άουτ μηδενίζονται οι κάρτες. Η απευθείας κόκκινη τιμωρείται και με μια αγωνιστική (δεν τιμωρείται η έμμεση αποβολή 2 κίτρινων καρτών στον αγώνα)
 • Οι αγώνες διεξάγονται  με διάρκεια  25’  (μικτά) για κάθε ημίχρονο. Αναμονή για την έναρξη του αγώνα τα 10 λεπτά μετά τα οποία το παιχνίδι κατακυρώνεται  με 0-6 στην ομάδα που βρίσκεται στο γήπεδο, ενώ από την ομάδα που δεν κατεβαίνει της αφαιρούνται και 3 βαθμοί! Αποβάλλεται δε οριστικά μετά από τρεις απουσίες από αγώνες της
 • Το φύλλο αγώνα πιστοποιεί τους παίκτες. Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή μπορεί να γίνει για παίκτες που έπαιξαν στον αγώνα σύμφωνα με τον διαιτητή, μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα, πριν την αποχώρηση των ομάδων .Σημαίνει φωτογράφιση του παίκτη από την οργανώτρια αρχή μέχρι την ταυτοποίηση του με το δελτίο ταυτότητας (πλαστοπροσωπία= 0-6 και -6 βαθμοί). Στον πάγκο κάθονται μόνο παίκτες και ένας προπονητής για κάθε ομάδα. 
 • Κάθε ομάδα πριν τον  πρώτο  αγώνα παραδίδει λίστα παικτών στην οργανώτρια. Δεν επιτρέπεται συμμετοχή ίδιου παίκτη σε διαφορετικές ομάδες . Η λίστα παικτών ολοκληρώνεται αμετάκλητα τον 1ο μήνα του τουρνουά με δικαίωμα 2 μεταγραφών Δεκέμβρη και Μάη.
 • Σε διπλές ισοβαθμίες μετράει κατά σειρά το μεταξύ τους αποτέλεσμα , η γενική διαφορά γκολ , η επίθεση και το τελευταίο αποτέλεσμα στον όμιλό τους (νίκη-διαφ.τερμάτων-επίθεση). Αν όλα είναι ίσα έχουμε κλήρωση. Στην τριπλή ισοβαθμία μετράει η μερική μεταξύ τους βαθμολογία, η διαφορά τερμάτων , η επίθεση και τελικά η κλήρωση.
 • Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα τιμωρίας παικτών ή ομάδων σε περιπτώσεις βίας ή κακής συμπεριφοράς μέσα ή έξω από το γήπεδο με ποινές αποκλεισμού αγωνιστικών ,αφαίρεση βαθμών ή και οριστικής αποβολής από το τουρνουά
 • Nέα ομάδα μπορεί να αντικαταστήσει κάποια που αποχωρεί και μπαίνει με τους βαθμούς της παλιάς χωρίς ποινή πριν τον δεύτερο γύρο, με τους -9 βαθμούς αποβολής (για 3 απουσίες) μέχρι και 3 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν(χωρίς τα play off). Δεν μπαίνει ομάδα νέα, 2 αγωνιστικές πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας .
 • Σε περίπτωση που ομάδα αναβάλλει προγραμματισμένο παιχνίδι της την ίδια μέρα το χάνει 0-6 .Η αντίπαλος της κερδίζει τους βαθμούς παίζοντας φιλικό παιχνίδι την ίδια ώρα και μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: