ΚΑΝΟΝΕΣ-ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
 • Τα πλάγια άουτ εκτελούνται με τα πόδια στο 6χ6 και χέρια 8χ8 και είναι έμμεσα χτυπήματα. Οι επαναφορές των τερματοφυλάκων από άουτ (με τα χέρια στο 6χ6, στημένα στο 8χ8). Τα κόρνερ είναι άμεσα χτυπήματα και μετράνε απευθείας γκολ.
 • Σε χτύπημα στην οροφή η μπάλα παίζει αλλά εάν μπει γκολ δεν μετράει και ακυρώνεται . Επίσης δεν μετράει αν την δεχτεί παίκτης επιθετικός από την οροφή και σημειώσει γκολ απευθείας χωρίς πάσα ή χτύπημα σε αμυντικό.
 • Υπάρχει όριο 4’’ να εκτελεστεί κάποιο έμμεσο ή άμεσο λάκτισμα ,μετά το οποίο σφυρίζετε αλλαγή.

Στα πλάγια η μπάλα πρέπει να είναι σταθερή και πάνω στην γραμμή αλλιώς έχουμε αλλαγή. Ο αντίπαλος βρίσκεται σε απόσταση 6 βημάτων από την μπάλα.

 • Τα τάκλιν απαγορεύονται  γενικώς, εκτός του τερματοφύλακα εντός περιοχής του και της ολίσθησης για την μπάλα που δεν διεκδικείται άμεσα από αντίπαλο παίκτη .
 • Τα πέναλτι εκτελούνται με τον τερματοφύλακα να έχει δικαίωμα ενός βήματος από την γραμμή του τέρματος
 • Επίσης 3 πέναλτι εκτελούνται για την ανάδειξη νικητή σε ισοπαλία αγώνων νοκ-άουτ, μετά από 5΄ παράταση. Αποβαλλόμενος παίκτης δεν έχει δικαίωμα πέναλτι, όλοι οι παίκτες πρέπει να εκτελέσουν ένας πέναλτι πριν πάνε σε δεύτερο συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα
 • Το οφσάιντ δεν ισχύει, και οι αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται με υπόδειξη γραμματείας ή διαιτητή στον χώρο  του κέντρου, χωρίς διακοπή παιχνιδιού. Ο νέος παίκτης μπαίνει μόνο εφόσον έχει βγεί ο παίκτης που αντικαθίσταται στον χώρο μπροστά από την γραμματεία .Ταιμ άουτ δεν υπάρχει.
 • Βωμολοχίες, διαμαρτυρίες  και σκληρά μαρκαρίσματα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα, βιαιοπραγίες και αντιαθλητικές συμπεριφορές με κόκκινη κάρτα κατά την οποία ο παίκτης αποχωρεί οριστικά εκτός γηπέδου και η ομάδα του αγωνίζεται για 5΄με παίκτη μείον. (μπαίνει νωρίτερα παίκτης αν δεχτεί γκολ η ομάδα με τους λιγότερους παίκτες)
 • Οι κίτρινες κάρτες μετράνε σωρευτικά με τιμωρία ενός αγώνα στην συμπλήρωση 3 και στην συνέχεια ανά δυο (5,7κλπ) Σε play off δεν μετράνε τιμωρίες από αγώνες ομίλων από κίτρινες κάρτες (οι κόκκινες μετράνε)

      Η απευθείας κόκκινη τιμωρείται με 1 αγώνα εκτός. Δεν τιμωρείται με αγώνα  η έμμεση αποβολή (2 κίτρινες)

 • Οι αγώνες διεξάγονται  με διάρκεια  25΄+25΄  (μικτά) με 3- λεπτο ημίχρονο.
 • Σε διπλές ισοβαθμίες μετράνε κατά σειρά το μεταξύ τους αποτελέσμα , η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση πριν φτάσουμε σε κλήρωση.Στην τριπλή ισοβαθμία μετράει η μερική μεταξύ τους βαθμολογία, η διαφορά τερμάτων στην μεταξύ τους βαθμολογία, η καλύτερη πριν την κλήρωση
 • Οι διαιτητές ορίζονται από την οργανώτρια αρχή και σε κρίσιμα παιχνίδια μπορεί να έχουν βοηθούς.
 • Η διοργανώτρια αρχή έχει δικαίωμα τιμωρίας παικτών ή ομάδων σε περιπτώσεις βίας ή κακής συμπεριφοράς μέσα ή έξω από το γήπεδο με ποινές που ξεκινούν από οριστική αποβολή παίκτη, αφαίρεση βαθμών ή και αποβολή ολόκληρης της ομάδας από την διοργάνωση .
 • Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εν ενεργεία επαγγελματιών παικτών
 • Για την εγγραφή μιας ομάδας στο πρωτάθλημα υπάρχει καταβολή εγγύησης αξίας ενός αγώνα ,η οποία καταπίπτει υπέρ της διοργανώτριας σε εκπρόσθεσμες αναβολές ή μη εμφάνισης σε ορισμένο αγώνα.
 • Νέες ομάδες μπορούν να αντικαταστήσουν αποβαλόμενες με τους ίδιους βαθμούς και αγώνες που είχαν εκείνη την στιγμή.

 

 

 

 

·     ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ   

 

·       ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες ορίζονται από την διοργανώτρια αρχή σύμφωνα με τις δηλώσεις προτίμησης των ομάδων              (2  ημέρες προτίμησης). Σε περίπτωση που δεν συμπίπτει καμμιά μέρα ώστε να οριστεί ο αγώνας γίνεται κλήρωση . Σε πρωτάθλημα δυο γύρων ορίζεται στον πρώτο γύρο η κύρια μέρα της τυπικά γηπεδούχου ομάδας και στον επόμενο γύρο η μέρα της φιλοξενούμενης. Τα ίδια ισχύουν και σε play off.

Δηλαδή σε διπλά play off μια καλή μέρα για την μια ομάδα, μια για την άλλη. Σε μονά play off ή τελικό (μονός) έχουμε ορισμό ημέρας που βολεύει και τους δυο ή κλήρωση.

Κάθε ομάδα γνωρίζει με το πέρας του αγώνα της τον ορισμό της επόμενης αγωνιστικής ώστε να μπορεί να ρωτήσει τους παίκτες της που είναι συγκεντρωμένοι.

 • ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Αναβολή αγώνα μπορεί να ζητήσει μια ομάδα για κάποιον λόγο την προηγούμενη μέρα του αγώνα ,μέχρι τα μεσάνυχτα. Η οργανώτρια δεν μπορεί να εξετάσει την σοβαρότητα του λόγου που πιθανά προκύπτει για την ομάδα και θεωρεί όλες τις αναβολές ίδιες. Αυτή η αναβολή θεωρείται εμπρόσθεμη και γίνεται δεκτή .

Η άλλη ομάδα που δεν έχει αναβάλλει είναι αυτή που θα επιλέξει την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα την αμέσως επόμενη εβδομάδα. Αν αναβάλλει ξανά η ίδια ομάδα της πρώτης αναβολής τον συγκεκριμένο αγώνα τον χάνει 0-6. Αν αναβάλλει η ομάδα που δέχτηκε την αναβολή το παιχνίδι δίνεται 0-0. Αν τυχόν αναβάλλουν και οι δυο ομάδες ταυτόχρονα έναν αγώνα, αυτός ορίζεται για την επόμενη βδομάδα σύμφωνα με την διοργανώτρια και τις δηλώσεις προτίμησης των ομάδων. Αυτός ο αγώνας δεν αναβάλλεται εκ νέου (σε περίπτωση ταυτόχρονης αναβολής και από τις δυο κατακυρώνεται ο αγώνας 0-0)

Εκπρόσθεμη αναβολή (μετά τα μεσάνυχτα της ημέρας του αγώνα) επισύρει ήττα για την ομάδα που δηλώνει κώλλυμα με 0-6 ,ενώ η άλλη ομάδα κατεβαίνει κανονικά σε φιλικό για να πάρει τους βαθμούς εκτός αν δεν μπορεί να ορίσει φιλικό η οργανώτρια. Αν αρνηθεί να παίξει το φιλικό το ματς ορίζεται εκ νέου την επόμενη βδομάδα σύμφωνα με τους όρους εμπρόσθεμης αναβολής.

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα σε όλο το πρωτάθλημα 2 αναβολών. (εμπρόσθεμων ή εκπρόσθεμων)

Στην δεύτερη αναβολή χάνεται η εγγύηση που έχει δώσει και θα πρέπει να την αναπληρώσει για να συνεχίσει στο πρωτάθλημα. Σε τρίτη αναβολή η οργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα αποβολής της συγκεκριμένης ομάδας από το πρωτάθλημα.

·       ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ

Ο διαιτητής μπορεί να περιμένει μέχρι 10’ για την έναρξη αγώνα ,ομάδα που καθυστερεί. Ο αγώνας ξεκινάει με τουλάχιστον 4 παίκτες για κάθε ομάδα στο 6χ6 και 5 στο 8χ8. Αν η αντίπαλη ομάδα δώσει το οκ μπορεί ο διαιτητής να δώσει άλλα 10’ αναμονή. Αν δεν εμφανιστεί η ομάδα ποτέ ,ή έχει λιγότερους από τους επιτρεπτούς παίκτες ,ο αγώνας κατοχυρώνεται με 6-0  και αφαιρούνται   -3 βαθμοί.  Επίσης για να συνεχίσει στο πρωτάθλημα πρέπει να πληρώσει ολόκληρο το ματς με τον διαιτητή, αλλιώς αποβάλλεται.

 • ΕΝΣΤΑΣΗ για αντικανονική συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ,οπότε και η ομάδα με κάποιον εκπρόσωπό της ενημερώνει την γραμματεία ή διαιτητή για παίκτη που έπαιξε και δεν είναι δηλωμένος πριν την λήξη του παιχνιδιού.Ο διαιτητής σημειώνει τον παίκτη για τον οποίο έγινε η ένσταση και ειδοποιεί τον οργανωτή άμεσα διακόπτωντας τον αγώνα, κρατώντας τον παίκτη στο γήπεδο. Αν ο συγκεκριμένος παίκτης αποχωρήσει χωρίς να εξεταστεί αυτομάτως η ένσταση γίνεται δεκτή. Η ταυτοποίηση του παίκτη γίνεται με οποιοδήποτε μέσο (ταυτότητα ή δίπλωμα) άμεσα ή στις επόμενες 24 ώρες (πλαστοπροσωπία>> 0-6 και -3 βαθμοί). Στον πάγκο κάθονται μόνο οι παίκτες που έχουν δηλωθεί και ένας προπονητής για κάθε ομάδα. Ο προπονητής δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Απαγορεύεται συμμετοχή ίδιου ποδοσφαιριστή σε διαφορετικές ομάδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: