Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

PRESS CONFERENCE OF ORGANISATION PRESIDENT FOR RIVER CUP 2018

Η συνέντευξη τύπου από τον Ηλία Δημητριάδη, τον "ιθύνοντα νου" του απόλυτα  επιτυχημένου τουρνουά River cup που θα διεξαχθεί για δωδέκατη συνεχή φορά από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2018 στο River camp ,αναλύει όλα τα δεδομένα και ενδιαφέρει!


  • Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την διοργάνωση ενός τέτοιου τουρνουά?
Όλα ξεκίνησαν  με αγάπη και μεράκι και φυσικά μια ιδέα. Ενασχολούμενος  προσωπικά κι εγώ με τον όμορφο κόσμο του 5Χ5 στην Ελλάδα από το 1999, έβλεπα ότι έλειπε μια οργανωμένη διάσταση του αθλήματος . Ήμουν τερματοφύλακας σε μια παρέα φίλων και ενώ ξεκινήσαμε για χόμπι, αγαπήσαμε και οργανώσαμε την ομάδα μας (ΓΥΠΑΕΤΟΙ) και προχωρήσαμε πολύ (ποδόσφαιρο σάλας ,τουρνουά εξωτερικού, μεταγραφές ξένων παικτών)
Στα διάφορα γήπεδα είχα πάντα παράπονο γιατί η οργάνωση της ομάδας μας ήταν άψογη , όχι όμως και η διοργάνωση των πρωταθλημάτων .Έτσι όταν απέκτησα τα δικά μου γήπεδα (river camp) αποφάσισα να κάνω ένα τουρνουά που θα προσελκύσει τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Συστατικά η άψογη οργάνωση, η δίκαιη μεταχείριση όλων των ομάδων, τα πλούσια έπαθλα και η επιλογή του τριημέρου ως διάρκειας του τουρνουά. Όπως και οι αυστηροί κανονισμοί που δεν επιτρέπουν έκτροπα ή αντιαθλητικές συμπεριφορές. Συστατικά που εδραίωσαν το RIVER CUP ως του πιο επιτυχημένου τουρνουά 5Χ5  για ανεξάρτητες ομάδες...

  • Πως εξελίχθηκε το τουρνουά από το 2007 έως σήμερα?
Το τουρνουά ακολούθησε μια επιθετική στρατηγική διαφήμισης και χρόνο με τον χρόνο προσέλκυσε περισσότερες και καλύτερες ομάδες.
Την πρώτη χρονιά (2007) είχαμε 8 ομάδες με μόλις 2 ελληνικές (ΑΙΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ) και 6 ομάδες που ήλθαν από το εξωτερικό (RAPID POZNAN/POLAND, LOZENETZ SOFIA/BULGARIA, VICTORY/BULGARIA, HAJDUK BERGEN/NORWAY, EIFS FUTSAL/SWEDEN, ALI DEMI/ALBANIA)
πρωταθλητές οι άσσοι του Διγαλέτου ,ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Από την Νορβηγία οι φιναλίστ της HAJDUK BERGEN


Στην επόμενη διοργάνωση , το 2008 οι ομάδες έγιναν 16 με ομάδες από Ουκρανία, Λεττονία, Σλοβακία και το τουρνουά να αποκτάει πια διεθνή αίγλη, χάρη και στις περιοδείες που πραγματοποίησα στο εξωτερικό για προσέλκυση νέων ομάδων
σε ταξίδι μου στην Μολδαβία και επαφή με προέδρους τοπικών ομάδων


Οι ομάδες είχαν πούλμαν για την μεταφορά τους στα γήπεδα και έμεναν στον Κάλαμο Αττικής
τελετή έναρξης με χορευτικά που απόλαυσαν όλες οι ξένες αποστολές
ο ΗΝΙΟΧΟΣ του Μπαλάφα, πρωταθλητής


Το 2009 πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε μια εξωπραγματική ομάδα ,η DALKIA GENERALI από το Βέλγιο η καλύτερη ομάδα που πέρασε από την Ελλάδα ! 

τα βέλγικα διαμάντια
Από το 2010 και μετά, το τουρνουά γνώρισε την αποδοχή όλων των φίλων της στρογγυλής θεάς και παρά την οικονομική κρίση στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη  συνέχισε να καταρρίπτει τα ρεκόρ συμμετοχής. Ακόμη και σκαόυτερ βρίσκονται στις εξέδρες αφού το ταλέντο περισσεύει!
Το 2017 μάλιστα έφτασε τον αριθμό-ρεκόρ 30 ομάδες συμμετοχής.
CHAMPIONS πρωταθλητές 2010

ΑΝΑΤΟΛΗ 2011

BUTRINTI 2012

COLO COLO 2013

COLO COLO 2014 η μοναδική ομάδα με 2 τίτλους!!!

ΑΜΙGOS 2015

FAIR PLAY 2016
ΘΕΝΠΟΥΔΕΣ 2017

  • Τι αναμένουμε να δούμε αυτό τον Ιούνιο?
Το καλό μπορεί να γίνει καλύτερο. Νέο ρεκόρ συμμετοχών με στόχο τις 40 ομάδες, μεγαλύτερα έπαθλα,  όμορφο ποδόσφαιρο, άψογη οργάνωση και γιορτινή ατμόσφαιρα. 
Σημαντική αλλαγή είναι η καθιέρωση του επάθλου fair play όπου οι 4 ομάδες με τις λιγότερες κίτρινες κάρτες από αυτές που δεν προκρίνονται στις 16 θα παίξουν ημιτελικούς και τελικό με έπαθλο 400 €. 
Αυτό θα προσελκύσει ομάδες που μπορεί να μην είναι τόσο καλές στο γήπεδο τεχνικά αλλά παίζουν fair play και πάντα σέβονται τις αποφάσεις του διαιτητή και τους αντιπάλους.
Φυσικά έχουν δηλώσει όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις στο 5x5 καθώς και οι δυο περσινοί αντίπαλοι του τελικού ΘΕΝΠΟΥΔΕΣ και OJO GLASSES...
Έχουμε συμμετοχές από όλη την Αττική , Πειραιά, Γαλάτσι, . Ν. Ιωνία, Περιστέρι, Καλλιθέα κλπ
Σας περιμένουμε στην κλήρωση της Πέμπτης στο River camp. Καλό παιχνίδι!




Δεν υπάρχουν σχόλια: